در سالیان گذشته تمامی میکسرها آنالوگ بودند ولی بعد از این که میسکرهای دیجیتال معرفی شدند استفاده از این نوع افزایش چشمگیری پیدا کرد. تفاوت میکسرهای دیجیتال با آنالوگ در ین است که میکسرهای دیجیتال کارایی بیش تری نسبت به میکسرهای آنالوگ دارند. میکسرهای دیجیتال این قابلیت را دارند که بر روی صفحه نمایش آن ها اسپکتروم آنالیزور و دیگر آنالیزورهای صدا را به نمایش در آورد.
میکسرهای دیجیتال تنظیمات بهتری را برای مدیریت اسپیکرها دارند. در این مقاله قصد داریم تا تفاوت های اساسی و ویژگی هرکدام از میکسرهای آنالوگ و دیجیتال را با یکدیگر بررسی کنیم.
برای مشاهده و مقایسه محصولات بیش تر می توانید به بخش فروشگاه سایت مراجعه کنید.
پیشنهاد میکنیم که مقاله ی روبرو را هم مطالعه کنید : مزیت های خرید میکسر دیجیتال
تفاوت های مابین میکسر دیجیتال با آنالوگ
در مورد میکسرهای آنالوگ باید این موضوع را بدانید که تمامی جک های ورودی و خروجی ثابت بوده و بعد از تمام شدن مونتاژ دیگر چیزی قابل تغییر نمی باشد. ولی در میکسرهای دیجیتال، بعد از وارد شدن صدا به میکسر می تواند در هرقسمتی از میکسر به صورت آزادانه حرکت کند و هرجا لازم باشد افکت نیز به آن قسمت اضافه شود. می توان گفت که این مسیر با استفاده از نیاز و کارایی شما برنامه ریزی خواهد شد و این اساسی ترین تفاوت میکسرهای دیجیتال با آنالوگ می باشد.
مناسبت ترین میکسر از نظر ابعاد و قیمت
پیکربندی، کنترل و برنامه ریزی میکسرهای دیجیتال حالت پذیری بالایی دارد و می توان آن ها را به حالت های خیلی کوچک و متناسب با ابعاد استودیو طراحی کرد. این انعطاف پذیری سبب شده است که طراحی میکسرهای دیجیتال با هزینه های بسیار پایینی روبه رو شود.
پیشنهاد میکنیم که مقاله ی روبرو را هم مطالعه کنید : آشنایی با انواع تجهیزات صوتی
منظور از افکتورهای دیجیتال داخلی
به دلیل این که صدا در میکسرهای دیجیتال وارد فضای دیجیتال می شود برهمین اساس اضافه کردن افکتور دیجیتال داخلی با قیمت و کیفیت مناسب راحت تر خواهد بود و چون که پردازش ها درون خود میکسر صورت می گیرد دیگر نگران کاهش و افت کیفیت صدا در مسیرهای طولانی صدا از آنالوگ به دیجیتال و بالعکس نگران نخواهید بود.
تنظیمات میکسرهای دیجیتال
یکی دیگر از مهم ترین مزیت هایی که میکسرهای دیجیتال به همراه دارند این است که تمامی تنظیمات میکسر و حتی افکت ها قابل ذخیره سازی می باشند که در زمان های مختلفی که به آن ها نیاز داشته باشید بتوانید فراخوانی کنید.
حافظه موجود در میکسر مزایای زیادی به همراه دارد که به طور مثال شما می توانید تنظیمات اکولایزر و دامنه یک گوینده را براساس برداشت های قبلی فراخوانی نمایید که یکنواختی در ضبط های پی در پی و مختلف گوینده حفظ گردد.
اتصال مستقیم
می توان گفت که امروزه اکثر تجهیزاتی که برای ضبط موسیقی استفاده می شود به صورت دیجیتالی می باشد و اگر شما موسیقی را در سیگنال ضبط صدا پردازش و ترکیب نمایید نیاز دارید تا با دستگاه مولتی تراک دیجیتال و ضبط صوت استریوی دیجیتال به منظور ضبط میکس نهایی ارتباط دیجیتال را داشته باشید که این فرآیند در میزهای آنالوگ وجود ندارند.
مقایسه کیفیت صدا در میکسرهای دیجیتال و آنالوگ
میکسرهای دیجیتال و آنالوگ هردو نیاز به پری آمپلی فایر آنالوگ برای میکروفون ها می باشند که باعث می شود سیگنال ضعیف میکروفون ها تقویت شوند به صورتی که با مقادیر کاری میکسر مچ بشوند. و در میکسرهای دیجیتال پس از پری آمپلی فایر میکروفون یک مبدل آنالوگ به دیجیتال وجود دارد.
درحالت های عادی تلاش بر این است که پردازش به صورت خاصی مهندسی شود که از کلیپ کردن سیگنال توسط کانورتر جلوگیری به عمل آید.
راهنمای خرید میکسرهای دیجیتال
میکسرهای دیجیتال انواع مختلفی دارند و انتخاب آن از میان انبوهی از آن ها کار دشواری است. اما با توجه به ویژگی های مهم میکسرهای دیجیتال که در این مقاله بیان شد، می توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
فروشگاه ناریتا، به عنوان بزرگترین فروشگاه محصولات صوتی در ایران انواع تجهیزات استدیویی، آکوستیک و اجرای زنده را از معروف ترین برندها مانند یاماها، BlackSt، KORG، Focusrite و غیره را عرضه می کند.
از فروشگاه ناریتا دیدن کرده و محصولات خود را سفارش دهید. با خرید بیشتر ارسال سفارشات شما رایگان خواهد بود و می توانید از خدمات پس از فروش ما بهره مند شوید.
منبع: ویکی پدیا
1 نظر در “تفاوت میکسرهای دیجیتال با آنالوگ”