تجهیزات استودیویی, مقالات

آشنایی با انواع اسپیکر

انواع اسپیکر

اسپیکر، موجب پویایی در دنیای پر از دغدغه انسان ها شده است و پخش صداهای مختلف، هیاهو و دوری از روزمرگی های بشری را به همراه دارد. بنابراین از آنجایی که سالیانه انواع اسپیکر با تکنولوژی های پیشرفته روانه بازار می شود، لازم است که مصرف کنندگان با انواع آنها نسبت به کارایی شان، آگاهی لازم را کسب کنند.

هر نوع اسپیکر برای کنترل فرکانس‌های مختلف صدا به تنظیمات و ویژگی‌های فیزیکی متکی است. احتمال دارد انواع اسپیکر فناوری های مختلفی را برای ارائه غنی ترین صدای ممکن ایجاد کنند. در هر صورت، مصرف کنندگان باید در مورد بلندگوهایی که در خانه خریداری و استفاده می کنند، اطلاعات داشته باشند.

در تعریف ابتدایی اسپیکر می توان بیان کرد که دستگاهی است که یک سیم پیچ الکترومغناطیسی را با یک دیافراگم برای تولید صدا، ایجاد می کند. به این صورت که در تولید آن از یک آهنربای الکتریکی برای حرکت سیم پیچ استفاده شده و با کمک یک مخروط متصل از مواد مختلف در ارتباط با سیم پیچ می لرزد.

این فرآیند امواج صوتی را که از دستگاه می شنود، تولید می کند. مهندسان اولین اسپیکرها را تا اوایل دهه 1900 نساخته‌ بودند و درواقع بوق‌ها تا آن زمان رایج‌تر از اسپیکر بودند.

برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله کارایی انواع بلندگو پیشنهاد می شود.

اسپیکر ووفر

انواع اسپیکر

در ادامه برای آشنایی بیشتر انواع اسپیکر موجود در بازار با توجه به ساختار آنها معرفی شده است.

1- ووفر

ووفرها صدا را در محدوده پایین فرکانس های شنیداری، معمولاً 40 هرتز تا 1 کیلوهرتز، ارائه می دهند. به همین دلیل، معمولا آنها به عنوان اسپیکرهای باس شناخته می شوند. یک ووفر معمولی صدای باس جامد و فرکانس پایین تر را ارائه می دهد.

هر تنظیم سینمای خانگی حداقل شامل یک اسپیکر ووفر است. در بیشتر موارد، شنوندگان بیشتر باس را از محتوای ویدیویی یا موسیقی از طریق این نوع اسپیکر می‌شنوند.

در سیستم‌های تئاتر و سایر تنظیمات، اسپیکرهای ووفر به فضای زیادی نیاز ندارند، اگرچه اندازه آنها در مقایسه با انواع دیگر (مثلاً در مقایسه با توییتر) بزرگ‌تر است. آنها در قسمت جمع و جور قرار دارند و به اندازه کافی قابل حمل هستند تا به راحتی در اطراف حرکت کنند.

ممکن است یک فرد این اسپیکرها را در تنظیمات و مکان های مختلف در خانه نصب کند. صرف نظر از این، یک سینمای خانگی به یک ووفر نیاز دارد و ده ها گزینه مختلف در دسترس است.

2- ساب ووفر

ساب ووفر فرکانس های پایین تری را نیز تولید می کند. معمولاً ساب ووفرها محدوده 20 تا 200 هرتز را پوشش می دهند. چنین فرکانس هایی حتی باس عمیق تری نسبت به یک ووفر معمولی ارائه می دهند. در واقع ساب ووفرها می توانند با خروجی صدای خود در تمام جهات به دیوارها و کف ها نفوذ کنند.

ممکن است سیستم‌های سینمای خانگی و حتی اتومبیل‌های دارای ساب‌ووفر برای همه افراد اطراف قابل شنیدن باشد. ساب ووفرها باس بسیار بیشتری نسبت به یک ووفر استاندارد تولید می کنند. بنابراین شنوندگان می توانند ووفر و ساب ووفر را به روشی ساده متمایز کنند.

ووفر به شنونده اجازه می دهد صدای باس را بشنود. ساب ووفر به شنونده این امکان را می دهد که باس را احساس کند. از آنجایی که ساب ووفرها باس بسیار بیشتری ارائه می کنند، در سینمای خانگی و تنظیمات صوتی توصیه می شوند. ساب ووفرها را می توان در هر مکانی در یک تنظیمات مشخص برای ارائه باس قرار داد.

پیشنهاد ویژه ناریتا برای خرید انواع اسپیکر: اسپیکر مانیتورینگ ADAM S2V

3- مید ووفر (اسپیکر میان رده)

اسپیکر میان رده (یا مید ووفر) فرکانس هایی از 200 هرتز تا 5 کیلوهرتز را در اکثر موارد پوشش می دهند. این اسپیکرها بیشتر از برخی از طیف فرکانسی را با توییترها به اشتراک می گذارند. آنها صدا با قدرت بیشتر در مقایسه با ووفرها و ساب ووفرها ارائه می دهند.

با توجه به این نکته، اسپیکر میان رده اکثریت صدایی را که در طول فیلم ها یا برنامه های تلویزیونی و موسیقی می‌شنویم، ارائه می کنند. چنین اسپیکرهایی در مقایسه با ساب ووفرها صدای بیس زیادی ندارند. این یک ویژگی مثبت یا منفی برای شنوندگان بر اساس ترجیحات باس است.

یک اسپیکر مید ووفر معمولی بیشتر کارهای مربوط به خروجی صدا را انجام می دهد. اگر یک سینمای خانگی فاقد اسپیکر میان رده باشد، کیفیت صدا به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.

برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله قیمت اسپیکر فلوراستند یاماها پیشنهاد می شود.

اسپیکر تلویزیون

4- توییتر

توییترها فرکانس های بالاتری نسبت به ووفرها تولید می کنند. آنها اغلب صداها را از 2 کیلوهرتز تا 20 کیلوهرتز پوشش می دهند. توییترها  از فناوری ها و فرایندهای مختلفی برای تولید صدای فرکانس های بالاتر استفاده می کنند. استفاده از بلندگوهای الکترومغناطیسی استاندارد رایج ترین مورد در ساخت این اسپیکرها هستند.

همه تجهیزات صوتی نیاز به تولید فرکانس های بالاتر برای ارائه صدای قوی و لذت بخش، چه برای فیلم یا موسیقی دارند. توییترها نام خود را از صدای تولید شده توسط پرندگان به دست آوردند. اکثر اسپیکرهای توییتر بالاترین بردی را که گوش انسان می‌تواند بشنود و پردازش کند، تولید می کنند که 20 کیلوهرتز است. علیرغم این واقعیت، توییترهای خاصی خروجی فرکانس بالاتری را برای علاقه مندان به صدا و موارد استفاده خاص ارائه می دهند. اسپیکرهای توییتر کاربردهای زیادی برای مصرف کنندگان حرفه ای دارند.

5-  درایور تمام برد

اسپیکر درایور با برد کامل رویکرد متفاوتی نسبت به ووفرها و توییترها دارند. چنین واحدهایی تلاش می کنند تا بیشترین محدوده فرکانس های صوتی ممکن را تولید کنند. معمولا آنها در محدوده 60 هرتز تا 20+ کیلوهرتز کار می کنند.

اسپیکر درایور به صورتی طراحی شده که یک راه حل همه کاره ارائه می دهند. آنها فضای کمتری اشغال می کرده و صدای تاثیرگذاری کمتری تولید می کنند. یک اسپیکر درایور تمام برد به سادگی نمی تواند پایین بودن یک ووفر و اوج یک توییتر را ایجاد کند.

با این اوصاف، اسپیکرهای درایور تمام برد می توانند بسیار مفید باشند. آنها مقرون به صرفه هستند و برای کاربردهای مختلف در خانه منطقی هستند. به این دلایل، آنها در شرایط خاصی خارج از یک سیستم سینمای خانگی منطقی هستند.

پیشنهاد ویژه ناریتا برای خرید انواع اسپیکر: اسپیکر مانیتورینگ ADAM T5V

6- نوارهای صوتی تلویزیون

نوارهای صوتی تلویزیون جایگزینی برای تنظیم سینمای خانگی چند اسپیکری هستند. تلویزیون های صفحه تخت امروزی صدای ضعیفی تولید می کنند. نوارهای صوتی نسبت به اسپیکرها تلویزیون تجربه صوتی بسیار بهتری را ارائه می دهند. همچنین آنها راه حل مقرون به صرفه تری نسبت به اسپیکرهای سینمای خانگی برای مصرف کنندگان ارائه می دهند.

نوارهای صدا تا حدی مانند بلندگوهای راننده با برد کامل عمل می کنند. آنها اغلب نمی توانند باس قوی ارائه دهند، بنابراین بسیاری از نوارهای صوتی دارای یک واحد ووفر جداگانه هستند. با کمی تفاوت قیمت، نوارهای صوتی با کیفیت، تجربه شنیداری لذت بخشی را ارائه می دهند.

ناریتا، بزرگ ترین فروشگاه محصولات صوتی 

برای خرید انواع محصولات صوتی به صورت عمده یا تکی می توانید آن را به ناریتا، بزرگ ترین فروشگاه محصولات صوتی ایران سفارش دهید. این فروشگاه تمام محصولات خود را از برندهای معتبر دنیا و با تضمین کیفیت ارائه می دهد.

پست های مرتبط

1 نظر در “آشنایی با انواع اسپیکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *